ciabatta z grillowanym boczkiemProdukty:
  • Ciabatta – 1 szt.
  • Boczek – 80 g
  • Jajka – 2 sztuki
  • Masło – 30 g
  • Pomidor – 1 szt.
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Cukinia – ⅓ szt.
  • Cebula czerwona – 1 szt.
  • Sałata karbowana – 4 listki
  • Majonez – 1 łyżka


Przygotowanie:
  • Przekrój ciabattę wzdłuż.
  • Masło rozpuść na patelni i dodaj 2 ząbki rozgniecionego czosnku.
  • Gdy masło się spieni, smaż ciabattę (od wewnętrznej strony) do zrumienienia.
  • Warzywa: Pomidora i cukinię umyj. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w plastry. Wszystkie warzywa przesmaż na maśle (ok. 2 min), przyprawiając świeżym tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Sałaty wypłucz i osusz.
  • Boczek: Boczek pokrój w równe plastry i przesmaż na patelni na oleju, aż powierzchnia boczku się zrumieni. Zdejmij na papier. Na tej samej patelni usmaż dwa jajka sadzone (powinny być półpłynne), dopraw solą i pieprzem. Na przesmażoną ciabattę połóż sałatę, majonez, pomidora, cukinię, boczek, jajko i cebulę.


Czas gotowania
15 min.
Ilość porcji
x2
Stopień trudności
2
ocena2

alergen jajaalergen sojaalergen zboża - gluten