salatka szynka dziadkaProdukty:
  • Papryka (w trzech kolorach)– 100 g
  • Awokado – 1 szt.
  • Kabaczek – 60 g
  • Cebula czerwona – 30 g
  • Szynka biała krucha – 80 g
  • Orzechy laskowe – 20 g
  • Jogurt naturalny – 50 ml
  • Koper – 1 gałązka
  • Masło – 30 g
  • Mięta – 2 gałązki


Przygotowanie:
  • Kabaczka umyj i pokrój w półksiężyce. Przesmaż na maśle ok. 3 min, a następnie dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz miętą (2 gałązki) i marynuj (15 min).
  • Papryki umyj, osusz i usuń z nich gniazda. Pokrój w drobną kostkę.
  • Awokado przetnij na pół i wyjmij pestkę. Obierz ze skóry i pokrój na małe kawałki.
  • Cebulę czerwoną obierz i pokrój w plastry.
  • Szynkę białą kruchą pokrój w kostkę.
  • Wszystkie składniki wymieszaj. Dodaj jogurt, dopraw solą i pieprzem. Udekoruj orzechami laskowymi.


Czas gotowania
30 min
Ilość porcji
2
Stopień trudności
2
ocena2

alergen zbożaalergen orzechyalergen soja