Dlaczego warto jeść wołowinę ?
Wysokiej jakości białko:
- Wspiera budowę i regenerację tkanek, mięśnie, enzymy i przeciwciała
- Zawiera niezbędne aminokwasy
Bogata w żelazo i witaminy B:
- Lepsze przyswajalne żelazo hemowe zapobiega anemii
- Witaminy B wspierają metabolizm, układ nerwowy, skórę i włosy
Wspomaga mięśnie:
- Idealna dla aktywnych fizycznie.
- Wspiera regenerację i masę mięśniową.
- Zawiera kreatynę dla wydolności mięśni.
Źródło
energii:
- Zdrowe tłuszcze wspierają funkcje hormonalne i wchłanianie witamin.
Cenne źródło zdrowego mięsa,
bogatego w pełnowartościowe białko, witaminy z grupy B oraz różnorodne minerały.
Certyfikat Jakości Zyguła dla mięsa wołowego
Twoja gwarancja najwyższej jakości
Certyfikat Jakości Zyguła
Współpracujemy z lokalnymi hodowcami, których zobowiązujemy do przestrzegania ściśle określonych wymogów dotyczących hodowli.
Weryfikujemy dostawców, dzięki czemu możemy odnawiać Certyfikat Jakości Zyguła.
Specjalnie Wyselekcjonowane Rasy Bydła
Mięso pochodzi od certyfikowanych ras: Limousine, Belgian Blue, Blonde d’Aquitaine i ich mieszanek.
To gwarancja najwyższej jakości i smaku.
Hodowle
Hodowla uwzględniająca dobrostan zwierząt, odpowiednie żywienie, ochronę przed stresem i wysokie standardy higieny, to nasz priorytet.
Transparentność i Dokumentacja
Każdy etap produkcji jest udokumentowany i zgodny z naszymi wymaganiami.
Zbilansowane Żywienie
Zwierzęta karmione paszami bez zanieczyszczeń i stymulatorów wzrostu.
Nasze Steki
Sezonujemy wołowinę! Dlaczego ?
Nasza wołowina jest sezonowana przez co najmniej 21 dni
1
Dzięki sezonowaniu jest niezwykle delikatna i pełna intensywnego smaku
2
Proces sezonowania pozwala mięsu naturalnie dojrzewać, co skutkuje soczystą teksturą i głębokim aromatem
3
Wybierając nasza wołowinę, zyskujesz gwarancję najwyższej jakości i wyjątkowego doznania smakowego
4
Dowiedz się jak przyrządzić doskonałego steka ?
Wybierz odpowiedni rodzaj mięsa na stek - antrykot lub rostbef
Przed smażeniem wyjmij mięso z lodówki i pozostaw na 30-60 minut, żeby osiągnęło temperaturę pokojową
Przygotuj odpowiednio mięso – osusz papierowym ręcznikiem i posmaruj oliwą z obu stron
Używaj patelni żeliwnej lub grillowej. Rozgrzej patelnię na średnio wysokim ogniu aż będzie bardzo gorąca.
Połóż steki na patelni, nie przepełniaj jej
Smaż przez 3-4 minuty z każdej strony dla steku średnio wysmażonego
(w zależności od grubości steku i ulubionego stopnia wysmażenia)
Kontroluj stopnie wysmażenia używając termometru do mięsa
- Krwisty: 50-52°C
- Średnio krwisty: 54-57°C
- Średni: 60-63°C
- Dobrze wysmażony: 71°C i więcej
Po smażeniu odstaw steki na kilka minut, przykryj folią aluminiową. Dzięki temu soki równomiernie się rozprowadzą, a mięso będzie soczyste.
Czy wiesz, że ?
Mięso wołowe jest doskonałym źródłem witamin z grupy B, szczególnie dotyczy to witaminy B12, której jest w nim wielokrotnie więcej niż w wieprzowinie czy mięsie drobiowym.
Mięso wołowe zawiera znaczną ilość witaminy E, która ma właściwości antyoksydacyjne. Średnia zawartość tłuszczu w mięsie wołowym to 6–26%.
Mięso wołowe jest źródłem wysokiej jakości białka o przyswajalności nawet do 90%.
Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, których organizm ludzki nie jest w stanie wyprodukować.
Rzeźnictwo Zyguła Zbąszynek Sp. z o. o. Sp. K.
ul. Czarna Droga 9
66 – 210 Zbąszynek
tel. +48 68 384 97 67
fax. +48 68 384 95 28
e-mail: info@zygula.pl
© WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE
PRODUKCJA: AGENCJA REKLAMOWA ADSTONE