omlet z szynka kruchaProdukty:
  • Jajka – 2 szt.
  • Szynka krucha biała – 50 g
  • Suszony pomidor – 40 g
  • Pomidory koktajlowe – 1 gałązka
  • Cebula dymka – 1 szt.
  • Masło – 25 g
  • Kwaśna śmietana – 40 g
  • Rzeżucha – 1 łyżeczka
  • Sól i pieprz – do smaku


Przygotowanie:
  • Jajka wbij do miseczki.
  • Szynkę, dymkę i suszonego pomidora pokrój w kostkę i przysmaż z masłem na patelni.
  • Jajka lekko ubij (możesz połączyć je z połową kwaśnej śmietany), wlej na patelnię, całość dopraw solą i pieprzem.
  • Smaż do ścięcia się jajek.
  • Przewróć, by lekko zrumienić drugą stronę.
  • Dopraw świeżą rzeżuchą, szczypiorem, przysmażonymi pomidorkami i kwaśną śmietaną.





Czas gotowania
15 min.
Ilość porcji
x2
Stopień trudności
2
ocena2

alergen mlekoalergen jajaalergen zboza  alergen soja