W czasach, gdy półki w sklepach świeciły pustkami, a zmieniająca się rzeczywistość wymagała odwagi i determinacji. Właśnie wtedy rodzina Zygułów postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce. W 1990 roku w Siedlcu powstał niewielki, rodzinny zakład – Rzeźnictwo Grzegorz Zyguła – stworzony z myślą o klientach poszukujących wysokiej jakości mięsa i wędlin.

Dzięki wspólnej pracy i spójnej wizji właścicieli, produkcja przeniosła się w 2004 roku do Zbąszynka, zyskując nową przestrzeń do rozwoju. Z każdym rokiem do firmy dołączali kolejni pracownicy zakładu produkcyjnego, administracji oraz delikatesów – tworząc zgrany zespół, który dzisiaj tworzy jakość marki Zyguła.
Firma, podobnie jak rodzina, to największa duma Państwa Zygułów. Przez te 35 lat wiele się zmieniło, ale jedno pozostało bez zmian – troska o świeżość i pasja do prawdziwego smaku, którą każdego dnia dostarczamy naszym klientom.

W 2009, 2011 i 2016 roku Firma Zyguła zdobyła tytuł Gazela Biznesu
Lubuski Lider Biznesu:
2015 - I miejsce w kategorii średnie przedsiębiorstwa
2013 - II miejsce w kategorii średnie przedsiębiorstwa
2012 – I miejsce w kategorii średnie przedsiębiorstwa
2011 - I miejsce w kategorii średnie przedsiębiorstwa
2010 - I miejsce w kategorii średnie przedsiębiorstwa

Inne:
2012 – Najlepszy Producent Wędlin w kategorii zakładów większych – Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Polagra Food
2012 – Najlepszy Producent Wędlin – Międzynarodowe Targi Polagra
2013 – Najlepszy Producent Wędlin wielkanocnych w Województwie Lubuskim – Lubuskie Warte Zachodu
Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska tradycja – nagroda Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Stanisława Kalemby
Lauerat Lubuskiego Konkursu Wędliniarskiego Konkursu XIX Forum Rzeźników i Wędliniarzy Polagra.