gulasz bialaProdukty:
  • Kiełbasa biała parzona – 250 g
  • Fasolka biała (gotowana lub
  • konserwowa) – 250 g
  • Pomidory krojone – 200 g
  • Cebula biała – 40 g
  • Szynka dziadka – 60 g
  • Seler naciowy – 80 g
  • Por – 80 g
  • Bulion warzywny – 400 ml
  • Masło – 20 g
  • Olej rzepakowy – 30 ml
  • Estragon – 1 gałązka
  • Tymianek – 1 gałązka
  • Sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie:
  • Kiełbasę białą pokrój w półksiężyce, smaż na patelni na oleju z masłem. Następnie szynkę pokrój w większą kostkę i dodaj do smażenia z białą kiełbasą. Smaż około 4 min.
  • Cebulę obierz, pokrój w drobna kostkę. Seler naciową i por umyj, obierz. Warzywa dołóż do smażonych wędlin. Smaż około 3 min.
  • Następnie pomidory zaparz i obierz ze skóry. Pokrój w drobną kostkę i dołóż do wszystkich składników. Całość smaż około 7 min.
  • Przełóż wszystko do garnka zalej bulionem z warzyw.
  • Gotuj około 25 min. Po tym czasie dodaj białą fasolę konserwową lub gotowaną, trzymaj na ogniu jeszcze 5 min.
  • Na koniec dopraw solą, pieprzem, świeżym estragonem i tymiankiem.


Czas przygotowania
45 MIN
Ilość porcji
4
Stopień trudności
2
ocena2

alergen mlekoalergen soja