jajecznica szynka ZygulaProdukty:
  • Jajka – 3 szt.
  • Szynka tradycyjna – 50 g
  • Masło – 25 g
  • Kurki świeże – 35 g
  • Śmietana 18% – 30 ml
  • Szczypior
  • Sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie:
  • Jajka wbij do miseczki. Dodaj pokrojone masło.
  • Kurki oczyść pędzlem i smaż na suchej patelni,
    aż się przyrumienią – ok. 3 min na wolnym ogniu.
  • Szynkę pokrój w kostkę i dodaj do kurek. Smaż razem ok. minuty.
  • Dodaj jajka wymieszane z masłem. Smaż do momentu, kiedy się zetną.
  • Dodaj śmietanę. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
  • Gotową jajecznicę posyp świeżo skrojonym szczypiorem.




Czas gotowania
15 min.
Ilość porcji
x1
Stopień trudności
2
ocena2

alergen jajaalergen mleko