- Jajka – 3 szt.
- Szynka tradycyjna – 50 g
- Masło – 25 g
- Kurki świeże – 35 g
- Śmietana 18% – 30 ml
- Szczypior
- Sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie:
- Jajka wbij do miseczki. Dodaj pokrojone masło.
- Kurki oczyść pędzlem i smaż na suchej patelni,
aż się przyrumienią – ok. 3 min na wolnym ogniu. - Szynkę pokrój w kostkę i dodaj do kurek. Smaż razem ok. minuty.
- Dodaj jajka wymieszane z masłem. Smaż do momentu, kiedy się zetną.
- Dodaj śmietanę. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
- Gotową jajecznicę posyp świeżo skrojonym szczypiorem.
Czas gotowania
15 min.
Ilość porcji
x1
Stopień trudności
2