- Jajka – 2 szt.
- Szynka krucha biała – 50 g
- Suszony pomidor – 40 g
- Pomidory koktajlowe – 1 gałązka
- Cebula dymka – 1 szt.
- Masło – 25 g
- Kwaśna śmietana – 40 g
- Rzeżucha – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie:
- Jajka wbij do miseczki.
- Szynkę, dymkę i suszonego pomidora pokrój w kostkę i przysmaż z masłem na patelni.
- Jajka lekko ubij (możesz połączyć je z połową kwaśnej śmietany), wlej na patelnię, całość dopraw solą i pieprzem.
- Smaż do ścięcia się jajek.
- Przewróć, by lekko zrumienić drugą stronę.
- Dopraw świeżą rzeżuchą, szczypiorem, przysmażonymi pomidorkami i kwaśną śmietaną.
Czas gotowania
15 min.
Ilość porcji
x2
Stopień trudności
2