- Ciabatta – 1 szt.
- Boczek – 80 g
- Jajka – 2 sztuki
- Masło – 30 g
- Pomidor – 1 szt.
- Czosnek – 2 ząbki
- Cukinia – ⅓ szt.
- Cebula czerwona – 1 szt.
- Sałata karbowana – 4 listki
- Majonez – 1 łyżka
Przygotowanie:
- Przekrój ciabattę wzdłuż.
- Masło rozpuść na patelni i dodaj 2 ząbki rozgniecionego czosnku.
- Gdy masło się spieni, smaż ciabattę (od wewnętrznej strony) do zrumienienia.
- Warzywa: Pomidora i cukinię umyj. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w plastry. Wszystkie warzywa przesmaż na maśle (ok. 2 min), przyprawiając świeżym tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Sałaty wypłucz i osusz.
- Boczek: Boczek pokrój w równe plastry i przesmaż na patelni na oleju, aż powierzchnia boczku się zrumieni. Zdejmij na papier. Na tej samej patelni usmaż dwa jajka sadzone (powinny być półpłynne), dopraw solą i pieprzem. Na przesmażoną ciabattę połóż sałatę, majonez, pomidora, cukinię, boczek, jajko i cebulę.
Czas gotowania
15 min.
Ilość porcji
x2
Stopień trudności
2