- Papryka (w trzech kolorach)– 100 g
- Awokado – 1 szt.
- Kabaczek – 60 g
- Cebula czerwona – 30 g
- Szynka biała krucha – 80 g
- Orzechy laskowe – 20 g
- Jogurt naturalny – 50 ml
- Koper – 1 gałązka
- Masło – 30 g
- Mięta – 2 gałązki
Przygotowanie:
- Kabaczka umyj i pokrój w półksiężyce. Przesmaż na maśle ok. 3 min, a następnie dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz miętą (2 gałązki) i marynuj (15 min).
- Papryki umyj, osusz i usuń z nich gniazda. Pokrój w drobną kostkę.
- Awokado przetnij na pół i wyjmij pestkę. Obierz ze skóry i pokrój na małe kawałki.
- Cebulę czerwoną obierz i pokrój w plastry.
- Szynkę białą kruchą pokrój w kostkę.
- Wszystkie składniki wymieszaj. Dodaj jogurt, dopraw solą i pieprzem. Udekoruj orzechami laskowymi.
Czas gotowania
30 min
Ilość porcji
2
Stopień trudności
2