
- Papryka (w trzech kolorach) – 120 g
- Kiełbasa śląska – 120 g
- Kiełbasa polska pieczona – 120 g
- Serdelki – 100 g
- Boczek parzony Zyguły – 50 g
- Koncentrat pomidorowy – 100 g
- Bulion warzywny – 400 ml
- Seler naciowy – 80 g
- Por – 80 g
- Cebula – 1 szt.
- Czosnek – 5 ząbków
- Olej rzepakowy – 50 ml
- Cukier, sól i pieprz – do smaku
- Kiełbasę śląską, pieczoną polską, serdelki i frankfurterki pokrój na plastry.
- Boczek, cebulę, seler naciowy, pora i czosnek pokrój w kostkę. Wszystkie składniki smaż po kolei na oleju i przekładaj do jednego garnka.
- Na samym końcu przesmaż na tej samej patelni koncentrat.
- Dodaj go do garnka, podlej całość bulionem warzywnym i gotuj ok. 15 minut.
- Następnie umyj papryki, usuń gniazda i pestki, pokrój w paski i dodaj do garnka.
- Dopraw wszystko solą, pieprzem i cukrem do smaku. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 10 minut.
- Po odparowaniu wody odstaw leczo.
Czas gotowania
50 MIN
Ilość porcji
6
Stopień trudności
4



