noodle z wolowinaProdukty:
  • Makaron noodle, suchy – 90 g
  • Antrykot wołowy – 140 g
  • Pomidorki koktajlowe – 60 g
  • Sałata rzymska – 60 g
  • Cebula czerwona – ½ szt.
  • Cebula dymka – 1 pęczek
  • Czosnek – 4 ząbki
  • Jarmuż – 1 gałązka
  • Białe wino – 50 ml
  • Oliwa z oliwek – 30 ml
  • Masło – 25 g
  • Ser dojrzewający grana padano – 30 g
  • Sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie:
  • Noodle gotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3 minuty. Odcedź na sicie i wychłódź zimną wodą, aby nie pęczniały.
  • Antrykot umyj. Pokrój w drobną kostkę, ok. 1 na 1 cm.
  • Cebulę czerwoną, białą część dymki i czosnek pokrój w drobną kostkę.
  • Oliwę z oliwek rozgrzej na patelni. Smaż antrykot z cebulą i czosnkiem do momentu zrumienienia i dolej na patelnię wino.
  • Dodaj na patelnię drobno porwany jarmuż, sałatę rzymską oraz pokrojonego na ćwiartki pomidora. Duś przez 3 minuty bez przykrycia.
  • Dodaj noodle i masło, dopraw solą oraz pieprzem.
  • Zetrzyj ⅓ porcji sera grana padano na drobnej tarce i dodaj do makaronu.
  • Pozostałą częścią udekoruj danie na talerzu. Możesz zetrzeć ser obieraczką do warzyw, uzyskując cienkie plastry.
  • Posyp świeżo skrojonym szczypiorem z dymki.


Czas gotowania
20 min
Ilość porcji
2
Stopień trudności
3
ocena3

alergen mlekoalergen zboza